در این تصویر حرکت خاک به سمت پایین شیب زمین بر اثر حرکات تودهای رخ داده است.
پاسخ: وجود رطوبت و گذشت زمان باعث می شود برگ ها تغییر شیمیایی کند و بپوسد و مخلوط تیره رنگی به وجود می آید که گیاه خاک است و برای رشد گیاهان مناسب است.
پاسخ: خاک ها در رنگ، بو، جنس، اندازه ذرات، نرمی و زبری ذرات با هم فرق دارند.
علیرضا رحمتی، معاون مدیرکل و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران با اشاره به تبعات چرای بیرویه دام در البرز مرکزی، اظهار کرد: فرسایشپذیری بالای خاک از جمله پیامدهای چرای بیرویه دام است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به تأثیر چرای دام بر خاک مرتع، اظهار داشت: چرای دام بر خاک مرتع تأثیر مستقیم دارد، بخصوص در اوایل بهار و یا مواقع دیگری که خاک مرتع مرطوب است و باعث سفت شدن آن میشود.
رییس بخش تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، از عوارض چرای مفرط دام در مراتع گفت و تأکید کرد: در صورت ادامه چرای مفرط درصد پوشش گیاهی سطح خاک کاهشیافته و پس از مدتی با مراتعی بدون پوشش گیاهی روبهرو خواهیم بود که بهشدت در معرض فرسایش قرار دارند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت: چرای بیرویه که قبل از موعد مقرر انجام میگیرد، باعث کاهش جمعیت گونههای خوشخوراک و سیر قهقرایی مراتع میشود.
گونههای مختلف گیاهی و جانوری در کشور با چالشهای مختلفی روبهرو هستند. یکی از این چالشها، چرای بیرویه دام است که موجب آسیب به جنگلها، more info کوهها، مراتع و گونههای در معرض خطر انقراض در مناطق حفاظت شده میشود.
به گزارش ایسنا، چرای بیرویه، بیش از ۸۰ درصد مراتع را به آستانه نابودی کشانده است و با بررسی «اکولوژیک» متوجه میشویم که نه تنها چرای بیش از ۷۰ میلیون راس دام در کشور، تنوع زیستی با ارزش را به شکل غیر قابل جایگزین از بین میبرد بلکه اثرات جانبی نیز نظیر اختلال در چرخه آب، فرسایش خاک سطحی، رانش زمین، پدیده گرد و غبار و زیان های مالی را نیز به همراه خواهد داشت.
آذر سال گذشته بود که کامران پورمقدم - رییس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگلها- از تلاش برای جوانسازی و احیای جنگل های زاگرس با "بذرکاری" خبر داد.
همه... فعال بودن نوبت دهی اینترنتی مشاوره مجازی پزشکی نوبت دکترها
برچسبها: تبعات چرای بیرویه دامها؛ از فراری شدن حیوانات تا تخریب کوهها هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.
افزایش مصنوعی یا طبیعی در سطح شیب که معمولاً باعث حرکت توده میشود.
– عوامل انسانی: آبیاری نامناسب ، شخم نامناسب ، استخراج معادن ، ساختمان سازی